Mangler haven en grøn, hjælpende hånd? Her er tipsene, der hjælper

Vinteren er ved at sænke det livgivende sollys til havens planter, kulden isner jordens overflade og gør det til et goldt landskab for liv og de livrige organismers stilstand giver plads til ukrudts fremmarch over din græsplænes sletter. Disse ting skal dog ikke stå i vejen for dit ønske om at gøre noget ved din have – en lille genoplivning af havens pragt og et skridt nærmere din version af en drømmehave. Men hvordan tager man lige dette skridt? Der er flere vej at gå og herunder finder du nogle af dem.

Eksempler på forbedring af din have

  • Hvis du vil lave store forandringer og skabe store, positive aftryk, kommer du nok ikke uden om, at prisen også sætter et stort aftryk i din pengepung. Kvalitet koster, især inden for haveområdet. Du kan enten vælge at spare op i længere tid, tage et lån i banken, hvis din økonomi og dokumentation er god nok, eller tage et lån uden dokumentation.
  • Hvis du blot vil have en pæn græsplæne, er der mange måder at nå dette mål på. Inden vinteren rammer for alvor, skal du undgå at klippe græsset alt for kort, da det dermed bedre kan bekæmpe ukrudtet og vinteren. Du kan så yderligere græs imellem det nuværende græs for at skabe en tættere, sundere græsplæne. Du kan også bruge lidt let gødning.
  • Hvis du er ude efter at skabe en visuelt smuk have, kan du eksempelvis lege med farverne i haven – skab kontraster mellem f.eks. planternes og blomsternes farver. Det skaber ofte et flot visuelt billede, hvis du skaber en have med forskellige områder, der hver især har deres egen smukhed.
  • Hvis du spiller det langtrukne spil, kan du plante nogle fremtidige store træer, der giver haven noget unikt.